Warning: session_start(): open(/home/admin/domains/tmp/sess_rf43d0kkpl49irfh5sfia8v215, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/admin/domains/stitchcms.nl/public_html/inc/getvars.php on line 11 Presentaties | Cobouw Colleges

Presentaties eerdere Cobouw colleges

 

 

 

Cobouw college HR - De kaders: Duurzame inzetbaarheid in de bouw
Tjeerd Willem Hobma Volandis
Cobouw college HR - De praktijk: De weg naar een effectief duurzaam inzetbaarheidsprogramma
Alfred Boot Directeur Human Resources Dura Vermeer
Cobouw college BIM - Mensen zijn belangrijker dan technologie
Gert-jan Ditsel, Dura Vermeer
Cobouw college BIM - BIM Reis
Vink Bouw - Ernst Bouma - BIM regisseur
Cobouw college Ondernemen: Groeien, plannen en organiseren van het bouwproces
Danielle de Nijs, de Nijs Bouw - Cobouw 50, nr. 21
De bouw verandert in een korte tijd. Van aanbestedingen op basis van bestek en tekeningen naar een aanbesteding op basis van een vraagspecificatie. Van 2D via 3D naar 4D en 5D. Van timmerman met de VUT als je 58 bent, naar werken tot 67 jaar en 3 maanden. Van een EPC van 0,4 naar BENG en circulair. Van ontslagen in de bouw naar een personeelstekort in de bouw. De wereld om ons heen verandert. Dit betekent dat ons familiebedrijf mee moet veranderen. Hoe pak je dat aan, hoe krijg je alle stakeholders mee, wat zijn de prioriteiten en waar investeer je in?
Cobouw college Ondernemen: 'Investeren in slimme verbindingen'. Over succesvol ondernemen in een familiebedrijf
Bas Kuypers, Kuipers Installaties

Het zijn mensen die een gebouw bedenken en maken, echter veranderd met de tijd wel hun rol. In 2025 ziet de wereld er totaal anders uit dan deze was in 1920, maar er is ook nog heel veel ‘hetzelfde’. Techniek verbindt deze punten op te tijdslijn en ‘het familiebedrijf’ is als geen ander in staat deze tijdsperiode te kunnen overzien en hierop te acteren. Belangrijk hierin is om de verschillende perioden op een eigentijdse manier te benaderen en met lange termijnvisie te verbinden. Een nieuwe periode dient zich doorgaans aan met een iets anders en daarmee nieuw geluid, maak hier ruimte voor!

Cobouw college Ondernemen: Ondernemen en Social return On Investment
Karin Rog, ReintenInfra
De bouw herstelt zich snel deze tijd, de wegenbouw vanaf dit jaar ook. De afgelopen jaren waren de jaren van veel saneren binnen de branche. Met name de familiebedrijven moesten alle zeilen bijzetten om het personeel binnen boord te houden. De grote bedrijven saneerden de bouwvakkers weg en de ZZP-ers kwamen hier voor in de plaats. In die tijd werd de SROI (Social Return On Investment) eis ingevoerd. Bij elk gegunde werk van Gemeente of Provincie een stevige eis om mensen met een enorme afstand tot arbeidsmarkt een werkplek te bieden. Door regelgeving is met name het middenbedrijf, vaak familiebedrijf, de kartrekker van invulling van deze wetgeving. Sociaal zijn, kun je dat verplichten? En minder sociaal zijn, mag je daar als opdrachtgever een aannemer voor beboeten? Wat is realiteit? Karin vertelt uit de dagelijkse praktijk.
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.
Warning: Unknown: open(/home/admin/domains/tmp/sess_rf43d0kkpl49irfh5sfia8v215, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/admin/domains/tmp) in Unknown on line 0