12 juni BIM & Workflow gestuurd ondernemen

Datum: Dinsdag 12 juni 2018 -15.00 - 18.30 uur
Locatie: AFAS Software Leusden

Hoe benut je de kansen van digitalisering en workflow gestuurd ondernemen?

Kom naar het Cobouw College BIM op 12 juni a.s. in Leusden. In één middag bespreekt in een kleine groep ondernemers en projectleiders in de bouw alle ins- en outs aan de hand van de implementatie van 2 grote succesvolle BIM projecten.

Nieuwe technologische ontwikkelen bieden volop mogelijkheden om zowel bouwproducten als het bouwproces te verbeteren. Door nieuwe technologieën is het mogelijk om het bouwproces sneller, efficiënter, goedkoper én duurzamer in te richten. Deze technologische veranderingen en innovaties in de bouw hebben impact op uw organisatie. De noodzaak om te verbeteren en te innoveren heeft gevolgen voor uw workflow en bedrijfsprocessen. U wilt continu vernieuwingen doorvoeren in werk-, klant- en ketenprocessen - maar hoe?

Op 12 juni vertellen ondernemers in de bouw over hoe u met de juiste kennis en tools BIM kunt implementeren en uw bedrijfsprocessen en workflows in uw organistie toekomst- en klant gericht kunt inrichten. Heel concreet aan de hand van 2 succesvolle BIM praktijkcases.

15:00 - 15:15Ontvangst

 

15:15 - 15:30Welkom

Thomas van Belzen
Cobouw

15:30 - 16:00Spreker I

Gert-Jan Distel
Manager BIM, Dura Vermeer

 

 

 

CASE: Digitalisatie en BIM tijdens Dura vermeer project AFAS

16:00 - 16:30Spreker II

Rob Oud
Cad & Company Group

 

 

 

BIM is bullshit!?

Rob Oud geeft in deze presentatie zijn visie over BIM en de benodigde digitalisering in de bouw. Iedereen binnen de bouw heeft het over BIM of is aan het Bimmen. Is BIM het magische woord voor digitalisering of is het alleen een werkwijze? En is BIM alleen voldoende om te digitaliseren? Rob Oud vindt van niet. De kracht van BIM ligt in dataverzameling maar het is slechts een onderdeel in het gehele proces. BIM is een veelgebruikte term en zegt nog niets over hoe digitaal en workflow gestuurd jouw organisatie werkt, kortom: BIM is bullshit. Ontdek tijdens deze presentatie hoe jij met BIM en het gebruiken van de juiste data de stap maakt naar échte digitalisering en workflow gestuurd werken.

16:30 - 17:00Pauze

 

17:00 - 17:30Spreker III

Ernst Bouma
BIM Regisseur, Vink Bouw

 

 

CASE: Het papierloos bouwen van 31 appartementen

Er werken ongeveer 100 mensen bij Vink Bouw; zo’n 60 op de bouwplaats en 40 op kantoor. Het bedrijf koppelt de wens om continu te verbeteren, ontwikkelen en innoveren aan de vanzelfsprekendheid van werken in BIM. Na enkele minder succesvolle ervaringen, groeide het inzicht hoe belangrijk cultuurverandering en het maken van uniforme afspraken zijn voor het slagen van BIM-projecten. De weg naar ondernemende ontwikkelende bouwer leverde waardevolle samenwerkingsvormen op. Momenteel ontwikkelt en bouwt Vink Bouw in de oude binnenstad van Alkmaar 31 royale appartementen. Volledig gasloos. Volledig papierloos. Over de reis die BIM heet.

17:30 - 18:00Spreker IV

Workflow gestuurd ondernemen. Een praktijkvoorbeeld buiten de bouw

18:00 - 18:30Talkshow

Thomas van Belzen
Cobouw

18:30 - 19:00Borrel & hapje eten

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.